Εκθεσεις

David Lloyd
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Ο κορυφαίος σχεδιαστής David Lloyd ξεκίνησε να εργάζεται στο χώρο των κόμικς στα τέλη της δεκαετίας του '70.  Πριν ακριβώς 30 χρόνια, τo 1982, μαζί με τον συγγραφέα Alan Moore δημιούργησαν το κόμικ που θα σημάδευε την καριέρα και των δύο, το V for Vendetta.

Giuseppe Palumbo
Αφιέρωμα Diabolik
ΑΤΟΜΙΚΗ

Ο διασημότερος και μακροβιότερος αντιήρωας των ευρωπαϊκών κόμικς, ο Diabolik, κλείνει φέτος τα 50 χρόνια ζωής. Αριστοκράτης διαρρήκτης υψηλών στόχων, χρησιμοποιεί ευφάνταστες μεθόδους δράσης και δεν διστάζει ακόμα και να σκοτώσει όποιον σταθεί εμπόδιο στα σχέδιά του.

Daniele Brolli
ΑΤΟΜΙΚΗ

Ο Daniele Brolli γεννήθηκε στο Ρίμινι το 1959. Συγγραφέας, ζωγράφος, δημιουργός κόμικς και σεναριογράφος, κινητήρια δύναμη της ιταλικής σκηνής των κόμικς, έχει συμμετάσχει στη δημιουργία πολλών περιοδικών και εκδοτικών προσπαθειών.

Yvan Alagbé
ΑΤΟΜΙΚΗ

Εμβληματική μορφή της εναλλακτικής σκηνής των γαλλικών κόμικς και ένας από τους δυναμικότερους εκπροσώπους των small press. Γεννήθηκε στο Παρίσι το 1971 από μητέρα γαλλίδα και πατέρα από το Μπενίν της Αφρικής.

Έλενα Ναβροζίδου
ΑΤΟΜΙΚΗ

Η Έλενα Ναβροζίδου σπούδασε ζωγραφική και σκηνογραφία στη Γαλλία και είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει στο ενεργητικό της από το 1985 πολλές εκθέσεις (Παρίσι, Αθήνα, Κέα, Θεσσαλονίκη, Πεκίνο). Κόμικς της έχουν δημοσιευτεί στο Παρά Πέντε και στη Βαβέλ.

Κλεοπάτρα Χαρίτου
Φωτογραφία
ΑΤΟΜΙΚΗ

Η Κλεοπάτρα Χαρίτου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε φωτογραφία στη Νέα Υόρκη, στην Αθήνα και στο Λονδίνο. Από το 2005 ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Έχει εκδώσει 3 λευκώματα και έχει πραγματοποιήσει 7 ατομικές εκθέσεις. Η έκθεσή της έχει θέμα τα Προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Κώστας Μανιατόπουλος
ΑΤΟΜΙΚΗ

Ο Κώστας Μανιατόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Δημιουργός κόμικς και ζωγράφος, δημοσιεύει δουλειά του από το 1989 σε διάφορα περιοδικά και fanzines (αυτοεκδόσεις). Είναι συνδημιουργός των Braz-ill και Το μουνί μου μέσα. Έχει κάνει πολλές ατομικές εκθέσεις.

Λάζαρος Ζήκος
ΑΤΟΜΙΚΗ

Δημοσιεύοντας ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του ’70, σε πολύ νεαρή ηλικία, ο Λάζαρος Ζήκος άφησε ένα πλούσιο εικαστικό έργο με έντονη προσωπική σφραγίδα.

Έκτωρ Αποστολόπουλος
ΟΜΑΔΙΚΗ

Όπως και στις προηγούμενες διοργανώσεις, ο βασικός κορμός των εκθέσεων είναι η ομαδική έκθεση των ελλήνων σχεδιαστών κόμικς οι οποίοι δημιουργούν πρωτότυπες ιστορίες πάνω στο θέμα του Φεστιβάλ. Φέτος συμμετέχουν 27 γνωστοί και νεότεροι δημιουργοί:

Beetroot
ΟΜΑΔΙΚΗ

Η έκθεση παρουσιάζει αφίσες που σχεδιάσθηκαν από δημιουργούς της Θεσσαλονίκης και καταγράφουν την εξέλιξη της έντυπης γραφιστικής στην πόλη, στο διάστημα τριών δεκαετιών.  Οι αφίσες συγκεντρώθηκαν με αφορμή τη δημιουργία της ομώνυμης έκδοσης από το δημιουργικό γραφείο

Δερβενιώτης Σπύρος & Αλέξια Οθωναίου
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

O Σπύρος Δερβενιώτης, δημιουργός κόμικς και γελοιογράφος, γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα.

Καραθάνου Μαρία
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Σπούδασε  ζωγραφική, γλυπτική και σκηνογραφία στην Α.Σ.Κ.Τ. , στο Πολυτεχνείο Κρήτης και σε σεμινάρια στην  Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει υπάρξει μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών: Ψηφιακές Μορφές Τέχνης της Α.Σ.Κ.Τ. και υπότροφος του Ι.Κ.Υ. στον τομέα της γλυπτικής.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Ο Ανδρέας Καραουλάνης προέρχεται από το χώρο του προγραμματισμού και του animation. Η πιο πρόσφατη δουλειά του επικεντρώνεται στο σχεδιασμό διαδραστικών μέσων και animation.

Σημειώσεις της Ναντιν (για τον αλας)
Σημειώσεις της Ναντιν (για τον αλας)
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Γεννήθηκε , ζει και εργάζεται στην Αθήνα, σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (1999-2004). Στη δουλειά του την περίοδο 2003 και 2007 είχε επικεντρωθεί στο να φτιάχνει και να τοποθετεί στους δρόμους της Αθηνάς εικονογραφικές αφίσες και τοιχογραφίες.

Κιουρτσόγλου Λευτέρης
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Ζει στην Αθήνα. Ασχολήθηκε αρχικά με την εικονογράφηση βιβλίων και αργότερα με την γλυπτική και το κινούμενο σχέδιο. Αγαπάει την ιστιοπλοΐα και τα ακριβά χρυσά ρολόγια τσέπης. Μεγάλωσε με σταυρόλεξα.

Κοέν Βίκτωρ
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Ο Βίκτωρ Κοέν γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1967. Σπούδασε  στην Σχολή Καλών Τεχνών Bezalel Academy of Arts & Design της Ιερουσαλήμ και απέκτησε το µμεταπτυχιακό του µε έπαινο από την σχολή School of Visual Arts στην Νέα Υόρκη.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται. Αφού τελείωσε τις σπουδές του στο εξωτερικό  ασχολείται ως επιχειρηματίας στον τομέα  της διασκέδασης.

Αliens attack!
Αliens attack!
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Γεννήθηκε στην Mildura, μια πόλη στο νομό Βικτώρια στην Αυστραλία όπου μέχρι το 1850 κατοικούσαν μόνο ιθαγενείς. Σπούδασε Illustration στο Monash University of Melbourne και έχει εργαστεί κυρίως ως art director σε διαφημιστικές εταιρίες στη Μελβούρνη και στην Αθήνα.

Εlectronomicon 2121
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Ο Βασίλης Λώλος ασχολείται με τα κόμικς πάνω από μια δεκαετία, αρχικά μέσα από διάφορα ελληνικά έντυπα όπως το 9 της Ελευθεροτυπίας. Σύντομα άρχισε να δουλεύει για τους μεγαλύτερους εκδοτικούς της Αμερικής.

Ντροπή
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια το 1944 και σπούδασε Ζωγραφική, Τυπογραφία και Γραφικές τέχνες στο Kent Institute of Art & Design- UCA Maidstone, στη Βρετανία. Εγκαταστάθηκε στην Αθήνα Το 1966 και τα 10 επόμενα χρόνια εργάστηκε ως γραφίστας στη διαφήμιση.

Τransit (διαμετακόμιση)
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Η Κατερίνα Μπαραμπούτη είναι εικαστικός, μουσικός και performer. Γεννήθηκε στην Αθήνα και σήμερα ζει και εργάζεται στο Λονδίνο. Σπούδασε στο Goldsmiths University of London, στο Universidad de Barcelona και στην ΑΣΚΤ Αθήνας.

Μαριλένα Συνοδινού
Mock Up
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Η Μαριλένα Συνοδινού έχει σπουδάσει Αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ ολοκληρώνει ένα δεύτερο κύκλο σπουδών στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, στο Β’ εργαστήριο χαρακτικής.

Ο διωγμός της Αθηνάς
Ο διωγμός της Αθηνάς
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Ο Δημήτρης Ταξής γεννήθηκε το 1983. Ζει  και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας.

12 προσευχές
12 προσευχές
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Ο Άγγελος Φραντζής γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα και σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου στην INSAS στις Βρυξέλες. Έχει γυρίσει 4 ταινίες μικρού μήκους και 3 μεγάλου μήκους (Polaroid, Το όνειρο του σκύλου, Μέσα στο δάσος).

Mirror Mirror
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Η Κατερίνα Αντωνοπούλου γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα. Είναι μηχανικός λογισμικού και καλλιτέχνης πολυμεσικών έργων.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ασχολείται με την εικονογράφηση, τη γραφιστική και τα κόμικς. Δουλειά του έχει δημοσιευτεί σε διάφορα περιοδικά, βιβλία, fanzines και webzines (Βαβέλ, Athens Voice, Index, Beast, Strukt κ.ά.).

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Οι GPO είναι μια εικαστική ομάδα που κύριος στόχος της είναι η διερεύνηση της φόρμας.