Σπυρος Δερβενιωτης & Αλεξια Οθωναιου

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Δερβενιώτης Σπύρος & Αλέξια Οθωναίου
Δερβενιώτης Σπύρος & Αλέξια ΟθωναίουΔερβενιώτης Σπύρος & Αλέξια ΟθωναίουΔερβενιώτης Σπύρος & Αλέξια ΟθωναίουΔερβενιώτης Σπύρος & Αλέξια Οθωναίου

O Σπύρος Δερβενιώτης, δημιουργός κόμικς και γελοιογράφος, γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα. Από το 1986 μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με τα περισσοτερα ελληνικά περιοδικά κόμικς, και έχει εκδόσει 16 συλλογές κόμικς, τόσο ατομικές, όσο και σε συνεργασία με άλλους δημιουργούς κόμικς (Δημήτρης Βανέλλης, Αντώνης Βαβαγιάννης, Αλέξια Οθωναίου). Τον τελευταίο καιρό εργάζεται σαν γελοιογράφος στην εφημερίδα «Ελλάδα Αύριο»
Η Αλέξια Οθωναίου σπούδασε ζωγραφική (Surrey Institute of Art and Design) και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην εικονογράφηση και στην κινούμενη εικόνα (Kingston University London). Από το 2004 δημοσιεύει τακτικά εικονογραφήσεις και κόμικς, έχει εκδόσει τα άλμπουμς "Τσακισμένη Αυγή" και "Bleeding Hearts" (το τελευταίο σε συνεργασία Σ. Δερβενιώτη) (εκδόσεις Jemma), έχει σχεδιάσει το "Σύνδρομο#4" (εκδόσεις Comicdom) και σχεδιάζει το μηνιαίο κόμικ του περιοδικού "Διαβάζω". Eικονογραφεί παιδικά βιβλία και συμμετέχει σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.