Εκθεσεις

Giuseppe Palumbo
Αφιέρωμα Diabolik
ΑΤΟΜΙΚΗ

Ο διασημότερος και μακροβιότερος αντιήρωας των ευρωπαϊκών κόμικς, ο Diabolik, κλείνει φέτος τα 50 χρόνια ζωής. Αριστοκράτης διαρρήκτης υψηλών στόχων, χρησιμοποιεί ευφάνταστες μεθόδους δράσης και δεν διστάζει ακόμα και να σκοτώσει όποιον σταθεί εμπόδιο στα σχέδιά του.

Daniele Brolli
ΑΤΟΜΙΚΗ

Ο Daniele Brolli γεννήθηκε στο Ρίμινι το 1959. Συγγραφέας, ζωγράφος, δημιουργός κόμικς και σεναριογράφος, κινητήρια δύναμη της ιταλικής σκηνής των κόμικς, έχει συμμετάσχει στη δημιουργία πολλών περιοδικών και εκδοτικών προσπαθειών.

Yvan Alagbé
ΑΤΟΜΙΚΗ

Εμβληματική μορφή της εναλλακτικής σκηνής των γαλλικών κόμικς και ένας από τους δυναμικότερους εκπροσώπους των small press. Γεννήθηκε στο Παρίσι το 1971 από μητέρα γαλλίδα και πατέρα από το Μπενίν της Αφρικής.

Έλενα Ναβροζίδου
ΑΤΟΜΙΚΗ

Η Έλενα Ναβροζίδου σπούδασε ζωγραφική και σκηνογραφία στη Γαλλία και είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει στο ενεργητικό της από το 1985 πολλές εκθέσεις (Παρίσι, Αθήνα, Κέα, Θεσσαλονίκη, Πεκίνο). Κόμικς της έχουν δημοσιευτεί στο Παρά Πέντε και στη Βαβέλ.

Κλεοπάτρα Χαρίτου
Φωτογραφία
ΑΤΟΜΙΚΗ

Η Κλεοπάτρα Χαρίτου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε φωτογραφία στη Νέα Υόρκη, στην Αθήνα και στο Λονδίνο. Από το 2005 ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Έχει εκδώσει 3 λευκώματα και έχει πραγματοποιήσει 7 ατομικές εκθέσεις. Η έκθεσή της έχει θέμα τα Προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Κώστας Μανιατόπουλος
ΑΤΟΜΙΚΗ

Ο Κώστας Μανιατόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Δημιουργός κόμικς και ζωγράφος, δημοσιεύει δουλειά του από το 1989 σε διάφορα περιοδικά και fanzines (αυτοεκδόσεις). Είναι συνδημιουργός των Braz-ill και Το μουνί μου μέσα. Έχει κάνει πολλές ατομικές εκθέσεις.

Λάζαρος Ζήκος
ΑΤΟΜΙΚΗ

Δημοσιεύοντας ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του ’70, σε πολύ νεαρή ηλικία, ο Λάζαρος Ζήκος άφησε ένα πλούσιο εικαστικό έργο με έντονη προσωπική σφραγίδα.