Κατερινα Μπαραμπουτη

Τransit (διαμετακόμιση)
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Η Κατερίνα Μπαραμπούτη είναι εικαστικός, μουσικός και performer. Γεννήθηκε στην Αθήνα και σήμερα ζει και εργάζεται στο Λονδίνο. Σπούδασε στο Goldsmiths University of London, στο Universidad de Barcelona και στην ΑΣΚΤ Αθήνας. Η δουλειά της ερευνά τον χώρο, το α-συνείδητο και τη σχέση του σώματος με τη μνήμη, με όχημα την πολυ-πολιτισμική πραγματικότητα. Έχει κάνει τρεις ατομικές εκθέσεις, λαμβάνει επίσης μέρος σε παραστάσεις, φεστιβάλ, θεατρικές και κινηματοργαφικές παραγωγές και σχεδιάζει σκηνικά και εικαστικές και ηχητικές εγκαταστάσεις. Η δουλειά της έχει τιμηθεί με διακρίσεις από την HELMEPA/UNER-UNESCO και την Ένωση Ρώσων Τεχνοκριτικών.

TRANSIT (Διαμετακόμιση)
Αφιερωμένο στον Λάζαρο Ζήκο, την Ελένη Κουτσοχέρα, την Νίνα Μπαραμπούτη, την Σίμα Ελευθεριάδου, τον Τόλη και τον Pathe Beye. Είστε πάντα μαζί μου.
Λίγα λόγια: Aναπνεοντας για να επιβιώσω, για να κινηθώ, να μιλήσω. Ήχος, εικόνα, μνήμη που αναπνέει. Παύση. Τι υπάρχει εκεί μέσα; Τα τελευταία 30 δευτερόλεπτα ζωής - η τελευταία ανάσα.
Περιγραφή: Μια εικαστική εγκατάσταση με ηχοτοπίο που εξερευνά - σε διευρυμένο χρόνο 4 λεπτών και 24 δευτερολέπτων- τα 30 δευτερόλεπτα ζωής, ανάσας και μνήμης: Ένα μικρό αφηγηματικό ταξίδι μέσα από την διαστρωμάτωση εικόνων/βίντεο και ήχων. Το κινηματογραφικό υλικό, και τα κινούμενα σχέδια είναι δημιουργία της καλλιτέχνιδας (σε συνεργασία με την κινηματογραφίστρια Κάρμεν Ζωγράφου - και ένα ευχαριστώ στον Άγγελο Φραντζή). Το ηχοτοπίο είναι δημιουργία της καλλιτέχνιδας (απαρτίζεται, ανάμεσα σε άλλα, απο ήχους νοσοκομειακού εξοπλισμού, δρόμου, ανθρώπινες φωνές).