Εκθεση Αφισας "Θεσσαλονικη Graphic Design 1980–2009"

ΟΜΑΔΙΚΗ
Beetroot
Designers UnitedAltervisionPropaganda

Η έκθεση παρουσιάζει αφίσες που σχεδιάσθηκαν από δημιουργούς της Θεσσαλονίκης και καταγράφουν την εξέλιξη της έντυπης γραφιστικής στην πόλη, στο διάστημα τριών δεκαετιών.  Οι αφίσες συγκεντρώθηκαν με αφορμή τη δημιουργία της ομώνυμης έκδοσης από το δημιουργικό γραφείο Red Creative.

Μέσα από το σύνολο των έργων αναδεικνύονται τόσο οι εκάστοτε επιρροές (εικαστικές, μορφολογικές, σημειολογικές) όσο και οι αισθητικές τάσεις και τα ρεύματα κάθε εποχής (συμβολισμοί, χρωματισμοί, τυπογραφία, κ.λπ.), όπως αποτυπώνονται και διαμορφώνονται μέσα από το σχεδιασμό αλλά και την εξέλιξη της τεχνολογίας (εξέλιξη σχεδιαστικών προγραμμάτων, νέες τεχνικές εκτύπωσης και παραγωγής κλπ.).

Στην έκθεση περιλαμβάνονται έργα δημιουργών και ομάδων ‒από τους παλαιότερους μέχρι τους νεότερους‒ και εκτίθενται αντίτυπα πρώτης εκτύπωσης όπου έχουν εφαρμοσθεί ιδιαίτερες τεχνικές (π.χ. μεταλλοτυπία, χρήση χρωμάτων Pantone, χρήση ειδικών χαρτιών). Το υλικό που παρουσιάζεται συγκεντρώθηκε από τους ίδιους τους δημιουργούς για την έκδοση "Θεσσαλονίκη Graphic Design 1980-2009, Μια ανθολογία" που εξέδωσε το δημιουργικό γραφείο Red Creative με αφορμή το εικοστά γενέθλιά του και εκτέθηκε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2011 στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της παρουσίασης της ομώνυμης έκδοσης.

Υποστηρικτές Έκθεσης: