ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς Αθήνας, το Φεστιβάλ της Βαβέλ όπως συχνά αναφέρεται, διοργανώνεται από το 1996 μετρώντας 14 διοργανώσεις στο ενεργητικό του αποτελώντας έναν θεσμό στα πολιτιστικά δρώμενα της Αθήνας. Στόχος πάντα ήταν, με πυρήνα την τέχνη των κόμικς, η παρουσίαση όλου του φάσματος της σύγχρονης καλλιτεχνικής έκφρασης, η προβολή των νέων ελλήνων καλλιτεχνών, τόσο στην Eλλάδα όσο και στο εξωτερικό, η επαφή του κοινού με καταξιωμένους, διεθνούς ακτινοβολίας, καλλιτέχνες. Θεωρούμε ότι μέχρι τώρα έχουμε παρουσιάσει φεστιβάλ υψηλής καλλιτεχνικής αξίας με αντίστοιχου επιπέδου τεχνικές υποδομές, πάντα με ελεύθερη είσοδο. Με τη δεδομένη οικονομική κρίση είναι αβέβαιη η χρηματοδότηση του φεστιβάλ από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Ωστόσο εμείς προετοιμάζουμε το 15ο Φεστιβάλ, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητά του, επειδή πιστεύουμε ότι αυτή την εποχή, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είναι απαραίτητο να συνεχίσει να υπάρχει μια τέτοια πολιτιστική εκδήλωση προσβάσιμη σε όλο τον κόσμο. Σας ζητάμε λοιπόν να στηρίξετε την προσπάθειά μας οικονομικά ή απλώς διαδίδοντας αυτό το κείμενο.

 

Τραπεζικός λογαρισμός: Αγροτική Τράπεζα: 390-04-003117-86
"Σύλλογος Φίλων Εικαστικής Έκφρασης"
ΙΒΑΝ: GR 0304314110003900400311786 - BIC: ABGRGRAA

Kειμενα Υποστηριξης

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε κειμένα υποστήριξης από δημιουργούς και φίλους του Φεστιβάλ.

Δουλειά μου είναι η κριτική της γλώσσας της εικόνας και η επεξεργασία των αισθητικών ζητημάτων που αυτή θέτει μέσω των βιβλίων, των περιοδικών, της tv, των εκθέσεων, του web...

Έχουν περάσει χρόνια από τότε που, προσκαλεσμένος από τη Βαβέλ, συμμετείχα στο Φεστιβάλ Κόμικς που εκείνη τη χρονιά το θέμα του ήταν η ελευθερία και τα πολιτικά δικαιώματα. Είχα πάψει να σχεδιάζω κι ανακάλυψα με χαρά πόσο γνωστό ήταν στην Ελλάδα το μικρό τετράγωνο κελί μου.

Μου έλεγαν: «Η Αθήνα είναι χάλια». Και συμπλήρωναν: «Γεμάτη καυσαέριο, βρώμικη και χαοτική». Κι όσο πιο πολλά έλεγαν, τόσο δεν έβλεπα την ώρα να πάω εκεί. Και έφτασε η στιγμή: το φεστιβάλ της Βαβέλ στο Γκάζι ήταν και πάλι έτοιμο να εκπλήξει την Αθήνα κι εμάς, τους καλεσμένους του. Φίλοι που είχα πολύ καιρό να δω με υποδέχονται σαν να είχαμε ιδωθεί την προηγούμενη μέρα, εκεί στο παλιό, μικρό, φιλόξενο αεροδρόμιο της Ολυμπιακής, στο Ελληνικό.

Το Φεστιβάλ της Βαβέλ τοποθετεί τα κόμικς στη σωστή τους θέση: μέσα στο πλαίσιο της κοινωνικής πραγματικότητας, συγχωνευμένα με τη street art, τη μουσική και την πολιτική. Οργανωμένο με αγάπη και φροντίδα, ήταν μια εμπειρία που θα αποτελεί για πάντα πηγή έμπνευσης για μένα.

Το Φεστιβάλ της Βαβέλ στην Αθήνα ήταν μια από τις πιο φανταστικές εκδηλώσεις για κόμικς στον κόσμο, κρατώντας πάντα την πρώτη θέση στην προσωπική μου λίστα με τις καλύτερες φεστιβαλικές εμπειρίες.