Εκθεσεις

Copi
Κόμικς
ΑΤΟΜΙΚΗ

Ο Copi, που γεννήθηκε το 1939 στο Μπουένος Άιρες ως Raul Damonte Botana και πέθανε στο Παρίσι το 1987, είναι από τις θρυλικές μορφές των κόμικς που σημάδεψαν τη δεκαετία του ’70, αλλά και με μεγάλο έργο ως θεατρικός συγγραφέας και ηθοποιός.

Διαμαντής Αϊδίνης
ΟΜΑΔΙΚΗ

Το τραγούδι-ύμνος των Joy Division έγινε πηγή έμπνευσης για δεκατρείς έλληνες εικαστικούς που κατέθεσαν πρωτότυπα έργα τους. Η έκθεση, που βασίστηκε σε μια ιδέα του Σπύρου Βερύκιου, οργανώθηκε με την επιμέλεια της Νατάσας Μπαλάσκα.

Mezzo- Pirus
Κόμικς
ΑΤΟΜΙΚΗ

Το αχώριστο δίδυμο Mezzo (ψευδώνυμο του Pascal Mesemberg –σχέδιο) και Michel Pirus (σενάριο) δημιουργεί από το 1989 σκοτεινές και ταυτόχρονα λυρικές ιστορίες που εκτυλίσσονται σε ανώνυμες επαρχιακές πόλεις ή προάστια μεγαλουπόλεων και παραπέμπουν στην αισθητική αμερικάνικων b-movies.

Ralf König
Κόμικς
ΑΤΟΜΙΚΗ

Μεγάλη έκθεση πρωτοτύπων του πιο διάσημου γερμανού δημιουργού κόμικς. Ο Ralf König (γεν.

Stephane Blanquet
Εγκατάσταση / κόμικς / εικονογράφηση
ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ

Θεαματική αναδρομική έκθεση του πρωτοποριακού γάλλου δημιουργού με την ιδιαίτερη αισθητική, που τον έχει καθιερώσει ως μία από τις σημαντικότερες μορφές της σύγχρονης εναλλακτικής σκηνής των κόμικς.

Milton Caniff
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Γραμμές από μελάνι: Η ιστορία των κόμικς μέσα από τα πρωτότυπα του Fondo Enrico Gregotti του Πανεπιστημίου της Μπολόνια. Μεγάλη ιστορική έκθεση με 240 πρωτότυπες σελίδες από 79 σημαντικούς δημιουργούς, που συγκροτούν μια αναδρομή στην ιστορία των κόμικς από το 1910 μέχρι τη δεκαετία του ’80.

Έλενα Ναβροζίδου
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Μεγάλη εντυπωσιακή εγκατάσταση της πολυδιάστατης Έλενας Ναβροζίδου που, εκτός από εικαστικός, είναι παράλληλα και μία από τις πιο γνωστές δημιουργούς κόμικς με πολύχρονη παρουσία τόσο στον εκδοτικό χώρο όσο και στο Φεστιβάλ.

Sotos Anagnos
ΟΜΑΔΙΚΗ

Πάνω στο θέμα «Αόρατοι», 27 καλλιτέχνες δημιουργούν πρωτότυπες ιστορίες ειδικά για τη μεγάλη θεματική έκθεση του φεστιβάλ.