Εκθεσεις

Aρκάς
Kόμικς / γελοιογραφία
ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ

Μεγάλη αναδρομική έκθεση του πιο δημοφιλούς και πολυδιαβασμένου έλληνα σατιρικού σκιτσογράφου και δημιουργού κόμικς, γνωστού και στο εξωτερικό όπου έχουν εκδοθεί άλμπουμ του σε διάφορες χώρες. Ξεκίνησε να δημοσιεύει το 1981 στη Βαβέλ  τη σειρά κόμικ στριπ Ο κόκορας.

Quino
Kόμικς / γελοιογραφία
ΑΤΟΜΙΚΗ

Αφιέρωμα στον μεγάλο αργεντινό δημιουργό, τον «πατέρα» της Μαφάλντας και της παρέας της, έναν ζωντανό θρύλο στον κόσμο των κόμικς που έχει αγαπηθεί σε όλο τον κόσμο για το βαθιά ανθρώπινο και τρυφερό χιούμορ με το οποίο σχολιάζει καυτά πολιτικά και κοινωνικά θέματα.

Dario Arcidiacono
Ζωγραφική
ΟΜΑΔΙΚΗ

Ομάδα τεσσάρων ανατρεπτικών ιταλών εικονογράφων που εμπνέονται από την pulp λογοτεχνία, τα κόμικς με υπερήρωες, τις ταινίες τρόμου, σπλάτερ, ακραίου σεξ ή επιστημονικής φαντασίας.

Viktor Koen
Εικονογράφηση
ΑΤΟΜΙΚΗ

Ο Viktor Koen γεννήθηκε το 1957 στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε στην Bezalel Academy of Arts and Design της Ιερουσαλήμ και στη School of Visual Arts της Νέας Υόρκης.

Imius
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Παρουσίαση του πρωτοποριακού γαλλικού εκδοτικού οίκου κόμικς που ιδρύθηκε το 1990, εκδίδοντας άλμπουμ ιδιαίτερων δημιουργών και φιλοξενώντας ιστορίες τους στο περιοδικό Lapin.

 Δέσποινα Μεϊμάρογλου
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Η Δέσποινα Μεϊμάρογλου γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια το 1944 και σπούδασε ζωγραφική, γραφικές τέχνες και τυπογραφία στο Maidstone College of Art στην Αγγλία.

Αnna Sommer
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Παρουσίαση της σκηνής των ανεξάρτητων και εικαστικά πρωτοποριακών κόμικς της γερμανόφωνης Ελβετίας, που από το 1984, πέρα από τα φανζίν, έχουν βρει χώρο έκφρασης στο σπουδαίο περιοδικό Strapazin (βλ. αφιέρωμα στο περιοδικό στο 3ο Φεστιβάλ).

Max Andersson
ΟΜΑΔΙΚΗ

Διεθνείς συμμετοχές (Σουηδία, ΗΠΑ, Γαλλία, Ιταλία): Max Andersson, Peter Bagge, Edika, Kaz, Massimo Mattioli, Tronchet, Philippe Vuillemin.

Θωμάς Βαλλιανάτος
ΟΜΑΔΙΚΗ

Πάνω στο θέμα «Χα!», 13 καλλιτέχνες δημιουργούν πρωτότυπες ιστορίες ειδικά για τη μεγάλη θεματική έκθεση του φεστιβάλ.

Κλεοπάτρα Χαρίτου
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Γεράσιμος Δομένικος
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Γεράσιμος Δομένικος

Ομάδα Μ+Μ
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Από τους Βασίλη Κωλέττη, Γιάννη Μπαρδάκο, Σταύρο Ντίλιο, Γαβριήλ Παγώνη, Ηλία Στεφανάκη. Μαζί τους ο Δημήτρης Βανέλλης και ο Ηλίας Ταμπακέας.
 

Petteri Tikkanen
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Παρουσίαση της πολύ ενδιαφέρουσας κόμικς σκηνής της Σουηδίας, της Νορβηγίας, της Δανίας και της Φινλανδίας, με έμφαση στην τελευταία και έκθεση πρωτοτύπων ενός ταλαντούχου εκπροσώπου της νέας γενιάς του Petteri Tikkanen.