ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς Αθήνας, το Φεστιβάλ της Βαβέλ όπως συχνά αναφέρεται, διοργανώνεται από το 1996 και αποτελεί έναν θεσμό στα πολιτιστικά δρώμενα της Αθήνας.
Έχει αποκλειστικά πολιτιστικό και επικοινωνιακό προσανατολισμό, παρουσιάζοντας το έργο παγκοσμίως αναγνωρισμένων καλλιτεχνών από τους χώρους των κόμικς, των εικαστικών τεχνών και της μουσικής.
Παράλληλα παρουσιάζει και στηρίζει μεθοδικά το έργο νέων ανερχόμενων Ελλήνων καλλιτεχνών, επιδιώκοντας την προβολή τους και την δημιουργία ευκαιριών συνεργασίας και μιας γέφυρας επικοινωνίας ανάμεσα στις παλαιότερες αναγνωρισμένες γενιές και στις νεότερες ανερχόμενες.
Εκτείνεται σε 2.000 τ.μ στεγασμένων εκθέσεων και καλύπτει με συναυλίες και παράλληλες εκδηλώσεις, τον μεγάλο περιβάλλοντα χώρο του ιστορικού βιομηχανικού συγκροτήματος της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων.
Το φεστιβάλ, και ο κόσμος που το επισκέπτεται, αναμειγνύονται σε έναν αλχημικό γάμο, ένα σχεδόν ονειρικό σύμπαν που, ξεκινώντας ακτινωτά από τα κόμικς, απλώνεται σε όλο το φάσμα της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας καταφέρνοντας να ορίσει ένα δημόσιο πεδίο διαλόγου, διακίνησης ιδεών και αισθητικών προτάσεων.